- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק ת"פ 9303-07-12
|
ת"פ בית משפט השלום פתח תקווה |
9303-07-12
22.11.2012 |
|
בפני : ניצה מימון שעשוע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אלחנן מעטוף (עציר) |
| גזר דין | |
הנאשם צרף שני תיקים בהם הורשע על פי הודאתו בעבירות של גניבה בצוותא, חבלה במזיד לרכב בצוותא, התפרצות לבנין שאינו בית מגורים וגניבה בצוותא, נסיון קבלת דבר במרמה בצוותא, וכן בשתי עבירות של הפרת הוראה חוקית.
בהתאם לאישום הראשון בכתב האישום, בת.פ. 34875-05-12, בלילה שבין ה- 30.4.12 וה- 1.5.12, גנב הנאשם, יחד עם אחר, אופנוע, ע"י חבלה בחוטי ההתנעה, התנעת האופנוע ונסיעה מהמקום.
בהמשך ננטש האופנוע, ונמצא כשעליו נזקים לחלקי פלסטיק, למערכת החשמל ולמצבר.
בהתאם לאישום השני, בלילה שבין ה- 5.5.12 וה- 6.5.12, התפרץ הנאשם יחד עם אחר לבית ספר בישוב אלעד. השניים נכנסו לחדר המזכירות של בית הספר ונטלו 4 שיקים. למחרת פנו השניים לבית עסק להמרת מט"ח על מנת לפדות את השיקים. העובד בעסק החל להתקשר לבעלי השיקים בכדי לאשר העיסקה, ואז עזבו השניים את המקום.
בהתאם לכתב האישום בת.פ. 9303-07-12, הנאשם היה בתנאי מעצר בית מלא בבית הוריו בזמנים הרלוונטיים לכתב האישום, בהתאם להחלטת בית המשפט בתיק מ"ת 34900-05-12 (להלן: "ההוראה החוקית").
בהתאם לאישום הראשון בכתב האישום, ביום 2.7.12 הפר הנאשם את ההוראה החוקית בכך שנמצא בחנות תכשיטים במרכז המסחרי באלעד.
בהתאם לאישום השני, ביום 3.6.12 הפר הנאשם את ההוראה החוקית בכך שנמצא בבית אחר, מחוץ לבית הוריו, בעיר אלעד.
הנאשם נעצר ביום 13.5.12 ושוחרר למעצר בית ביום 17.5.12. ביום 2.7.12 נעצר בשנית לאחר שהפר את תנאי שחרורו, והוא עצור עד תום ההליכים כנגדו.
עברו הפלילי של הנאשם
במסגרת הטיעונים לעונש הוגש גיליון ההרשעות הקודמות של הנאשם.
מגיליון ההרשעות עולה כי בשנת 2011 נשפט הנאשם בבית משפט לנוער בגין שתי עבירות של גניבת רכב, שתי עבירות של נהיגה ללא רשיון והיזק לרכוש, ונדון להתחייבות ופיצוי למתלוננים, ללא הרשעה.
הנאשם נשלח לקבלת תסקיר שירות המבחן בטרם נגזר דינו.
תסקיר שירות המבחן
מהתסקיר עולה כי הנאשם, כבן 19, הינו ילד חמישי מבין 12 ילדים להוריו, המנהלים אורח חיים חרדי. הנאשם מסר כי לאור המצב המשפחתי חש כי הוריו לא יכלו להיענות לצרכיו, אולם מעורבות פלילית הינה חריג במשפחה.
הנאשם מסר שסיים 12 שנות לימוד. בגיל 14 החל ללמוד בישיבה חרדית, בה לא השתלב עקב בעיות משמעת לימוד. לאחר כשנה וחצי עזב את הישיבה והחל את קשריו עם חברה שולית ואת מעורבותו הפלילית. הוריו שלחו אותו ללמוד בצרפת במשך שנתיים בכדי להרחיקו מהחברה השולית עימה התרועע. כאשר חזר ארצה ניסה להשתלב בעבודה כלשהי ללא הצלחה, ועל רקע זה חזר שוב להתחבר לחברה לשולית ובתקופה זו בוצעו העבירות הנוכחיות.
הנאשם הודה בביצוע העבירות והסביר את הרקע כאמור לעיל בהעדר מסגרת תעסוקתית ובקשריו עם חברה שולית, אולם התרשמות קצינת המבחן היתה כי הנאשם אינו מכיר בחומרת מעשיו ובהשלכותיהם.
לענין העבירות של הפרת ההוראה חוקית, הנאשם תאר קושי בעמידה בתנאים המגבילים, קושי אשר מלווה אותו בשמירה על כללים ומסגרות בכלל.
הנאשם נעצר בשנית בחודש 7/12 והוא שוהה בבית המעצר "הדרים". מהעובדת הסוציאלית בבית המעצר נמסר כי הנאשם לא השתלב עד כה בחינוך או בתעסוקה ולהערכתה בהעדר מעורבות של גורמי טיפול יתקשה הנאשם בעריכת שינוי משמעותי בחייו.
התרשמות קצינת המבחן היתה כי הנאשם הינו צעיר, המתקשה לנהל אורח חיים תקין, לאור חוסר בגרות רגשית וחוסר מודעות לבעייתיות שבמצבו, כמו כן נמסר כי הנאשם לא היה מעוניין בקבלת טיפול כלשהו במסגרת המעצר או במסגרת שירות המבחן. נמסר כי בכוונתו לשוב לצרפת לאחר שחרורו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
